Home

Nieuws

 Speelsteden

Fan ambassade

Het weer

De FSI

Contact

 

 

 

 

 

 

  EURO 2008 Zwitserland en Oostenrijk                 

                           

Nederlandse supporters naar Bern

 


Deze site is gemaakt voor en door Nederlandse voetbalsupporters, met veel informatie voor alle supporters die naar de EK 2008 gaan: waar de goede cafés zijn, de goedkope slaapplaatsen, of en hoe er nog kaarten te koop zijn, over het vervoer, waar de Oranje-pleinen komen, regels en wetten, de laatste info uit de speelsteden en nog veel meer. Bekijk Bern al vast met de webcams in de stad: Bern Webcams.

De Fan Ambassade probeert je te helpen en te adviseren bij een goede voorbereiding. Het is moeilijk een kaartje te bemachtigen, maar ook voor de fans zonder kaarten zijn er voldoende mogelijkheden om de unieke sfeer van het EK mee te beleven. In iedere stad zijn er ‘public viewings’ en ook de cafes zullen vol zitten met supporters uit heel Europa die het EK van zo dichtbij mogelijk willen meemaken. Bern is goed bereikbaar met de auto, de trein of het vliegtuig, een goede planning is echter essentieel. Zorg dat je voordat je gaat in ieder geval een slaapplaats hebt. Het wordt uiteraard druk in de kleine stad Bern en (betaalbare) slaapplaatsen zullen schaars zijn. Met name op het Fancamp in Bern zijn er nog voldoende plaatsen te boeken. Zorg ook dat je wat weet van het land, de stad en de cultuur en wat je moet doen als je ergens mee in de problemen komt. De Fan Ambassade is in Bern en hopelijk in Basel of Wenen aanwezig voor informatie en ondersteuning.

Dagelijkse dingen die je moet weten in Zwitserland>> Zwitserland

 

 

Fancamp

 


camping in Bern

We gaan dus voor de eerste drie wedstrijden naar Bern. We spelen daar op 9 juni tegen Italië, op 13 juni tegen Frankrijk en op 17 juni tegen Roemenië. Alle wedstrijden om 20.45 uur. In Bern is (speciaal ook voor de Oranjefans) een Fancamp ingericht.
Kijk verder op
Camping Bern


Als Nederland 1e wordt in de groep, dan spelen we op 21 juni in Basel. Winnen we die wedstrijd dan spelen we op 26 juni in Wenen. Worden we 2e in de groep dan gaan we meteen naar Wenen voor de wedstrijd op 22 juni en blijven we daar als we winnen voor de wedstrijd op 26 juni. En uiteraard voor de finale op 29 juni. Ook in Wenen is er voor alle fans een Fancamp.

FANCAMP BERN

  

 

Tickets

 


EK 2008

Belangrijk bericht voor degenen die naar de Euro 2008 gaan om een wedstrijd van het EK bij te wonen, of zonder kaartje de EK-sfeer in één van de speelsteden willen beleven: Ook al ben je goed voorbereid en blijf je voorzichtig, er kan van alles mis gaan.

 

Meer....

 

 

Fan Ambassade

 


Vaste en mobiele Fanambassades

Een team van minimaal 5 vrijwilligers die ervaring hebben met supportersreizen bemant zowel de mobiele als de vaste fanambassade.

- Iedere speelstad heeft een zogenaamde ‘vaste fanambassade’. Een inloophuis voor de supporter waar informatie en ook hulp bij eventuele problemen is te verkrijgen. Deze vaste ambassade wordt bemand door (meertalige) vrijwilligers uit de stad zelf en vrijwilligers uit de landen tussen wie er dan wordt gespeeld. Twee van de leden van de Nederlandse Fan ambassade zijn constant aanwezig in de vaste ambassade. Van daaruit wordt ook de website www.fanambassade.nl bijgehouden en is de fanambassade bereikbaar op de hulplijn.

- Daarnaast is er de mobiele fanambassade. Een team van de Nederlandse fan ambassade reist rond met het Fan Ambassade busje naar plaatsen (campings, pleinen, etc.) waar veel Nederlandse supporters zich hebben verzameld, om hen te voorzien van informatie en hen te wijzen op de mogelijkheden om de fanambassade in te schakelen.

  

Meer....

 

 

 

Euro 2008 accommodatie

 


overnachten in Oostenrijk en Zwitserland

- voorafgaand aan Euro 2008 zal FAN je voorlichten over accommodaties (goedkoop, goed, gezellig, andere fans). Er zijn zowel in Bern als in Wenen goedkope hotels en hostels. Maar je kan ook net buiten de steden naar goedkopere accommodaties zoeken.

- tijdens Euro 2008 kan je naar de fanambassade voor assistentie bij het vinden van een last minute locatie.

 

  

Meer....

 

 

 

Euro 2008 vervoer

 


Hoe je in Bern, Basel of Wenen komt is voor iedereen persoonlijk. Velen zullen met de eigen auto gaan, of met een camper.  Gebruik de Michelin map in het menu hier links voor een routeplanner en een kaartje. Anderen zullen met de trein komen. Voor hen is hieronder informatie over het vervoer per trein. Maar je kan ook met een reisgezelschap mee of met speciale EK reizen.

  

Meer....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eten/drinken Zwitserland

 

Goedkoop vliegen

 

D-reizen

 

 

 

 

 

Germanwings

 

ebookers

 

Voetbalreizen

 

Voetbalreizen OAD

 

 

 

 

Champions League

 

champions league

 

Uefa Cup

 

UEFA Cup site

 

Bibliotheek

 

voetbalvandalisme

 

 

 

Voetbalclubs

 

Nederlandse clubs

 

 

Voetbalbonden

 

Alle voetbalbonden

 

Nederland KNVB

 

UEFA

 

FIFA

 

 

Fans & Politie

 

CIV voetbalvandalisme

 

 

Football against racism

 

FARE

 

Show the red card

 

Kick it out

 

Football Unites

 

 

 

 

 

Nedstat Basic - Free web site statistics