Home

Nieuws

 Speelsteden

Fan ambassade

De fans

De FSI

Contact

 

 

 

 

 

 

EURO 2008 wie wij zijn���������������

��������������

 

Fan Ambassade Nederland

 

��

Wie wij zijn

De Nederlandse Fan ambassade is al sinds 1996 actief tijdens de grote Europese toernooien waaraan het Nederlands elftal deelnam. In wisselende samenstelling werd door vrijwillig opererende Nederlandse voetbalfans informatie en ondersteuning geboden aan andere Nederlandse fans op reis in het toernooiland. Zo kwam de fanambassade al in Engeland, Portugal en Duitsland. Ook bij het EK in het jaar 2000, in Belgi� en Nederland was de fanambassade actief, maar dan in een co�rdinerende rol. Tijdens dit toernooi verzorgde Euro Support (initiatiefnemer achter de fanambassade) de hosting voor de bezoekende fans namens het Nederlandse ministerie van VWS en het Belgische ministerie van Binnenlandse Zaken. Voor ieder land dat deelnam aan EURO 2000 was een uit dat land afkomstig fanambassade team actief dat de eigen fans van informatie en ondersteuning voorzag in de eigen taal.

Uit de samenwerking tussen de verschillende fan ambassades actief in Nederland en Belgi� is een europees samenwerkingsverband ontstaan. Dit samenwerkingsverband onder de naam FSI (Football Supporters International) heeft inmiddels een sterk netwerk op poten en na het succesvol verlopen van de (deels) door de UEFA gefinancierde fan ambassades in Portugal, is de FSI door de UEFA gevraagd de fanambassades in Oostenrijk en Zwitserland ter hand te nemen. Ook dit keer verzorgt de UEFA een deel van de financiering.

Sinds 2007 is het Fan ambassade initiatief een rechtspersoon in de vorm van een vereniging (Fan Ambassade Nederland, kortweg F.A.N.). In de aanloop van Euro2008 zal de F.A.N. supporters die het Fan Ambassade initiatief een warm hart toedragen in de gelegenheid stellen de vereniging door middel van een lidmaatschap te ondersteunen. Geheel in de lijn van het motto van de Fan Ambassade �Van Fans voor Fans�.


doelstelling

Op 1 januari 2007 is de vereniging �Fan Ambassade Nederland� [F.A.N] in het leven geroepen. De doelstellingen van de vereniging zijn:

Het op Europees niveau behartigen van de belangen van Nederlandse voetbalsupporters die naar het buitenland reizen om voetbalwedstrijden bij te wonen.

Het organiseren van de Nederlandse Fan Ambassade Nederland tijdens eindtoernooien waaraan het Nederlands voetbalelftal deelneemt.

Het organiseren van Fan Ambassades voor alle wedstrijden van het Nederlands elftal.

Het verzamelen van klachten en problemen van voetbalsupporters die naar het buitenland reizen.

De verzamelde problemen van de supporters op de agenda zetten en hulp en ondersteuning bieden door inschakeling van het internationale netwerk van Fan Ambassade Nederland.

Europese campagnes van Football Supporters International (FSI) in Nederland ondersteunen.

Het ondersteunen van Nederlandse fans die fan ambassades willen opzetten tijdens Europese wedstrijden van hun eigen voetbalclub.

Het betrekken van vrijwilligers van Fan Clubs en Supportersverenigingen bij de activiteiten van Fan Ambassade Nederland.

Met het �� organiseren van de Nederlandse Fan Ambassade Nederland tijdens eindtoernooien waaraan het Nederlands voetbalelftal deelneemt� wil F.A.N. bijdragen aan om Europese- en Wereldkampioenschappen voetbal voor de fans zo prettig en zo veilig mogelijk doen verlopen. Dit doen we door informatie en service te geven aan fans en door hen ondersteuning te bieden bij problemen.

Statuten vereniging Fan Ambassade Nederland

 

 

 

 

 

 

 

 

Eten/drinken Zwitserland

 

Goedkoop vliegen

 

D-reizen

 

 

 

 

 

Germanwings

 

Voetbalreizen

 

Voetbalreizen OAD

 

 

 

 

Champions League

 

champions league

 

Uefa Cup

 

UEFA Cup site

 

Bibliotheek

 

voetbalvandalisme

 

 

 

Voetbalclubs

 

Nederlandse clubs

 

 

Voetbalbonden

 

Alle voetbalbonden

 

Nederland KNVB

 

UEFA

 

FIFA

 

 

Fans & Politie

 

CIV voetbalvandalisme

 

 

Football against racism

 

FARE

 

Show the red card

 

Kick it out

 

Football Unites

 

 

 

 

 

Nedstat Basic - Free web site statistics