Home

Nieuws

 Speelsteden

Fan ambassade

De fans

De FSI

 

 

 

 

 

 

EURO 2008 Kaartjes����������������

��

Wedstrijdkaarten

 

 

Het bemachtigen van een kaartje voor een wedstrijd is een lastige geschiedenis. Dit komt natuurlijk omdat er gewoonweg veel meer vraag dan aanbod is. De Fan Ambassade is zelf niet in het bezit van tickets en is ook op geen enkele manier betrokken bij de verkoop. Het heeft daarom geen zin bij ons naar wedstrijdkaarten te vragen.

Kaarten kopen kon/kan op drie manieren:

  • Via de internetsite van de Uefa.
  • Via de supportersclub van Oranje
  • Via de �vrije handel� of een ticketbureau.

De verkoop van de tickets via de website van de UEFA is inmiddels gestopt. Tot  9 december was het mogelijk de via de UEFA aangekochte tickets terug te verkopen aan de UEFA.

Voor degenen die nog geen tickets hebben: [legaal] kaarten kopen kan alleen nog via de Supportersclub van Oranje (SCO). Als je nog geen lid bent van de Supportersclub van Oranje is het voor EURO2008 niet meer mogelijk via de SCO aan kaarten te komen.

Let op: het kopen van een wedstrijdkaart via een ticketbureau of de zwarte markt wordt afgeraden door de Fan Ambassade. Het gevaar bestaat dat de verkopende partij onrechtmatig aan de kaarten is gekomen en de prijzen zijn vaak torenhoog. Net als tijdens de het WK 2006 in Duitsland zal er gecontroleerd worden. Er wordt bij de controle gekeken of de kaart wel op jouw naam staat in het computersysteem. Je bent verplicht een identificatiebewijs te kunnen overleggen. Verschillende supporters is in Duitsland de toegang tot het stadion ontzegd omdat  ze op de zwarte markt gestolen kaarten hadden bemachtigd.


Supportersclub van Oranje

De Supportersclub van Oranje (SCO)  is de offici�le, door de KNVB erkende supportersvereniging van het Nederlands elftal en heeft meer dan 60.000 leden.  De SCO krijgt van de KNVB voor iedere wedstrijd op het EK de helft van de aan de KNVB toegewezen kaarten. Per groepswedstrijd in Zwitserland of Oostenrijk heeft de SCO zo�n 3000 kaarten beschikbaar.

De toekenning van de wedstrijdkaarten gaat door middel van een gewogen loting onder de leden. Daarbij speelt mee hoe lang je al lid bent en hoe vaak je al naar wedstrijden van het Nederlands elftal bent geweest. Alleen leden die lid zijn geworden voor 30 september 2007 doen mee in de loting. Lidmaatschap kost 25 euro per jaar. Nu nog lid worden heeft dus voor EURO2008 geen zin meer. Als je graag wel een kans maakt op kaarten voor de volgende toernooien waaraan het Nederlands elftal deelneemt, of naar de kwalificatiereeks voor het WK2010 wilt, dan is het aan te raden lid te worden.

http://www.supportersclub-oranje.nl/

 

 

 

Prijzen en Regels

 

Nogmaals, de Fan Ambassade raadt af tickets op de zwarte markt of via ticketbureaus te kopen. Als je toch de gok waagt en je wilt weten wat de oorspronkelijke prijzen van de tickets zijn, kijk dan op de site van de UEFA (http://www.uefa.com/competitions/euro/organisation/ticketing/prices.html) of in onderstaand overzicht.

 

De prijzen zijn afhankelijk van welke categorie (categorie 1 is het duurst) je kiest en van wat voor soort kaartjes je wil:

-          IMT = individual match ticket, ofwel kaartjes per wedstrijd;

-          FMT = follow my team, ofwel volg mijn team-kaartjes voor alle wedstrijden van het Nederlands elftal (nemen we aan).

 

IMT: individual match tickets:��� ������������������������������������������������������������������

-          Openingswedstrijd: (categorie 1: 250�, categorie 2: 170� en categorie 3: 70�)

-          Groepswedstrijd: (110�, 80� en 45�)

-          Kwartfinale: (180�, 110� en 60�)

-          Halve finale: (300�, 180� en 80�)

-          Finale: (550�, 335� en 160�)

 

Administratiekosten

Naast de nominale ticketprijzen betaalt de koper nog administratie kosten: Voor Oostenrijk � Zwitserland (� 10), UEFA lid-landen (� 20) en voor andere landen (� 40).

 

FMT: follow my team

FMT tickets zijn er alleen in categorie 2.

-          FMT Groep (voor alle drie de groepswedstrijden): 240�

-          FMT toernooi (voor alle wedstrijden van jouw team in het tournooi): 865

 

Op het totaalbedrag voor de FMT-kaarten komt nog 10% servicekosten en belasting.

 

Voor diegenen die via UEFA tickets hebben besteld: je krijgt met de tickets een uitleg van de regels en het gebruik van de tickets. Klik hier voor deze regels (in het Engels) >> stadionregels. Natuurlijk ook handig om te weten als je op andere wijze aan de kaarten bent gekomen.

 

Als je die uitleg niet begrijpt mail dan even naar [email protected] .

 

Ticketbureaus

 

 

Voorafgaand en tijdens EURO2008 zul je overal en nergens op het internet of op straat organisaties of individuen aantreffen die tickets verkopen voor het toernooi en misschien zelfs wel voor de wedstrijd van het Nederlands elftal waar je zo graag naar toe wilt. Wij raden je aan alleen legaal kaarten te kopen, dat scheelt een hoop geld en misschien een hoop problemen. De public viewings in iedere Zwitserse of Oostenrijkse stad geven daarnaast een ideale gelegenheid om de wedstrijd temidden van andere fans mee te maken.

 

Het probleem bij het kopen van een kaart langs onoffici�le weg (niet via de Supportersclub van Oranje of de UEFA) is dat het ticket niet door de verkopende partij op jouw naam gezet kan worden en dat je niet weet hoe de verkopende partij aan de ticket is gekomen (de kaart kan gestolen of zelfs vals zijn). Bij controle aan de toegangspoorten van het stadion kan de naam op je paspoort naast de naam waarop het ticket staat worden gelegd. Als dit niet overeen komt, is de kans groot dat je het stadion niet in komt. Je bent dan je geld kwijt en je bent waarschijnlijk te laat om de wedstrijd uberhaupt nog te zien.

 

Het kan ook nog vervelender aflopen, als bij de controle blijkt dat je toegangskaart is gestolen. Een avondje gevangenis en een boete was voor een aantal supporters in Duitsland het gevolg. Als je de kaart op de zwarte markt koopt vlak voor de wedstrijd, bestaat de kans ook nog eens dat je de controle wel doorkomt, maar in het stadion nog door de politie van je stoel wordt geplukt. Degene van wie de kaart even te voren is gestolen kan met zijn aankoopbewijs en paspoort aangifte hebben gedaan en aangezien iedere kaart recht geeft op een vast stoelnummer heeft de politie je al snel gevonden. Of je zit naast de broer van degene van wie een uur eerder het kaartje is gestolen.

 

 

������

Waarschuwing

 Belangrijk bericht voor degenen die naar de Euro 2008 gaan om een wedstrijd van het EK bij te wonen, of zonder kaartje de EK-sfeer in ��n van de speelsteden willen beleven: Ook al ben je goed voorbereid en blijf je voorzichtig, er kan van alles mis gaan.

Veel voorkomend zijn berovingen en diefstal van kaartjes, creditcards en portemonnees. Het is een hoop gedoe om aangifte te doen bij de politie, je creditcards te blokkeren, uit te vinden wat je nog kan doen als je kaartje gestolen is, etc. Om je zoveel mogelijk te helpen is daarom de Nederlandse fan ambassade ter plekke. De fan ambassade is onderdeel van de Europese organisatie Football Supporters International: een niet commerci�le organisatie van fans, voor fans.

TIP 1: maak een fotokopie van je ticket en neem dat mee naar het stadion. Als je ticket onverhoopt gestolen wordt kan je in ieder geval laten zien dat je een ticket had en op welke stoel je hoort te zitten. Mogelijk mag je het stadion dan nog in als de stoel langer dan een kwartier niet bezet wordt.

TIP 2: hou je ticket dicht op je lijf tot het moment dat je bij het tourniquet bent. Er staan vaak kaartjesdieven ( in het oranje gekleed) met jou in de rij en die grissen jouw ticket zo uit je handen.

TIP 3: het is vaak niet mogelijk om bij een EK zonder ID, geld of creditcard te gaan feesten. Zorg daarom dat je die spullen in ieder geval zo op je lijf draagt dat het erg moeilijk is om ze te stelen.

Er kunnen zich ook andere problemen voordoen, bijvoorbeeld met kaartjes die volgens de veiligheidsmensen bij het stadion ongeldig zijn. Daar sta je dan zonder kaartje voor de ingang. Een grotere ramp is haast niet te bedenken. Oranje supporters die kaarten hebben gekocht via internet, een ticketbureau of via kennissen, lopen de kans dat zij het stadion niet inkomen. Als blijkt dat het kaarten zijn die niet op de naam staan van degene die het stadion in wil, kan de EK organisatie bij de toegang tot het stadion besluiten om het kaartje in te nemen. In dat geval kan de supporter niet naar binnen en heeft hij - vaak vele honderden - euro's voor niets betaald. Ook al denk je dat je in je recht staat en te goeder trouw bent, je bent je kaartje kwijt en hebt geen enkel bewijs dat je ooit zo'n kaartje gehad hebt. Achteraf protesteren of de EK organisatie aanklagen heeft dan weinig zin. De Nederlandse Fanambassade vindt dat iedere burger, dus ook een supporter, de mogelijkheid moet hebben om te protesteren tegen in zijn ogen onrechtmatig handelen. De fanambassade vindt dat de EK organisatie niet de fans moet straffen die een kaartje hebben gekocht dat ongeldig blijkt te zijn, maar de handelaren en verkopers van het kaartje moet aanpakken. In ieder geval moet de supporter een bewijs krijgen van de EK organisatie, dat zijn kaartje is ingenomen. Met alle gegevens die op het kaartje staan. Alleen dan kan de betreffende supporter achteraf alsnog een klacht indienen. De EK organisatie wijst erop dat er bij alle stadions kantoortjes zijn waar supporters, wiens kaartje is ingenomen, zich kunnen melden. Of je dan een bewijs meekrijgt dat je je kaartje in moet leveren is niet duidelijk.

De fanambassade, die in Zwitserland en Oostenrijk ter plekke aanwezig is, roept supporters daarom op in zo'n geval het fanambassade alarmnummer te bellen: *31 650 28 55 00. Iemand van de fanambassade zal dan persoonlijk naar het kantoortje komen om de supporter bij te staan. Ook voor andere noodgevallen, zoals diefstal van portemonnee of creditcard, verloren of gestolen kaartjes, aanhouding of kleine ongevallen kan het alarmnummer van de fan ambassade gebeld worden. De fan ambassade is in Zwitserland en Oostenrijk vanaf begin juni tot twee dagen nadat Nederland kampioen is geworden of is uitgeschakeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eten/drinken Zwitserland

 

Goedkoop vliegen

 

D-reizen

 

 

 

 

 

Germanwings

 

Voetbalreizen

 

Voetbalreizen OAD

 

 

 

 

Champions League

 

champions league

 

Uefa Cup

 

UEFA Cup site

 

Bibliotheek

 

voetbalvandalisme

 

 

 

Voetbalclubs

 

Nederlandse clubs

 

 

Voetbalbonden

 

Alle voetbalbonden

 

Nederland KNVB

 

UEFA

 

FIFA

 

 

Fans & Politie

 

CIV voetbalvandalisme

 

 

Football against racism

 

FARE

 

Show the red card

 

Kick it out

 

Football Unites

 

 

 

 

 

Nedstat Basic - Free web site statistics