home

VI-scorebord 

 Telegraaf-scorebord 

WK live Score

contact

 

 

GEKNIPT:  

Het plaatsen van artikelen op deze site impliceert niet dat de redactie zich achter de inhoud schaart.

 

Nederlandse supporter heeft vandaag GEWONNEN!!

 

Maandag 10 maart 2008

 

Voetbal komt terug zonder reclame, om zeven uur op zondagavond bij de NOS.

 

De samenvattingen van de wedstrijden komen terug bij Studio Sport op zondag zeven uur. Ze gaan een uur duren. Ook op vrijdag (1e divisie) en zaterdag komen er samenvattingen bij de NOS en wel om 22.30 uur. Een overwinning voor de Nederlandse supporter. Commerciele bedrijven hadden begrepen dat de Nederlandse voetbalsupporter niet gediend is van al die flauwekul en ook niet het melkkoetje van de commercie wil zijn. Ze hadden dan ook nauwelijks geboden op de rechten. Ook de live-wedstrijden leverden te weinig op, zodat de NV Eredivisie zelf maar met een live kanaal komt. Het zal ons benieuwen of er veel mensen gaan betalen voor dit kanaal. Er zijn immers al de samenvattingen bij de NOS. Nederland kan een voorbeeld zijn voor andere landen waar supporters zuchten onder de commercie-ellende.

In juli is er een internationaal congres van supporters in Londen. Laat daar de overwinning van Nederland op de commercie een voorbeeld zijn voor de rest van Europa!

 

 

De oude tekst die uiteindelijk tot de overwinning heeft geleid:

BOYCOT VOETBAL OP

BETAAL - TV

 

Maandag 17 december 2007.

Een ezel stoot zich in 't gemeen, geen twee keer aan dezelfde steen. Dommer dan een ezel zijn ze in Zeist. Voor de derde keer gaan de Eredivisie CV en de commerciële televisie proberen rijk te worden over de ruggen van de miljoenen Nederlandse voetbalsupporters. Eerst met Sport 7, toen met Talpa en nu weer met een eigen kanaal van de Errdivisie CV of van een andere idioot die veel geld aan de Eredivisie CV wil geven om een overvloed aan live-uitzendingen van de voetbalwedstrijden achter de decoder te mogen zetten. En om dat mogelijk te maken moeten de samenvattingen van zeven uur naar acht uur op de zondag. Gelukkig staat er in de wet dat het verplicht is om op zondag vóór 20.00 uur de samenvattingen van de wedstrijden te laten zien op een open net. Dus niet betaald! Elke samenvatting moet tien minuten duren en van de belangrijke wedstrijden minimaal 20 minuten. Dus waarom zouden we in Nederland gaan betalen voor live uitzendingen van ten minste 3 wedstrijden op de zaterdag en de zondag? Een echte supporter gaat naar z'n eigen club en kijkt op zaterdagavond en op zondag zeven uur naar de samenvattingen van de andere wedstrijden. Want je bent wel voetballiefhebber, maar de wedstrijden van een andere club 90 minuten live aan moeten zien dat trekt vrijwel niemand. En daar zouden we dan ook nog voor moeten betalen? Wij voorspellen nu – december 2007 – dat dit weer een fiasco wordt. Laat ze maar weer op hun bek gaan. Ze zijn dan wel niet zo slim als een ezel, maar misschien leren ze er na een derde debacle een keer van. Laat merken wat je er van vindt!  Stuur massaal een protest mail naar de Eredivisie CV: [email protected]

 

VOETBAL IS VAN ONS.

Boycot voetbal op betaal – tv.

 

 

Het nieuwsbericht van 17 december 2007:

 

Eredivisie CV wil eigen betaalkanaal

De Eredivisie CV gaat mogelijk een eigen betaalkanaal opzetten. Dat heeft directeur Tielbeke gezegd.

Eigen betaalkanaal

Een eigen betaalkanaal voor de live-wedstrijden is een van mogelijkheden die in het tenderdocument staan. Naast het bieden op de live-pakketten kunnen gegadigden aangeven welke voorwaarden en condities voor de doorgifte van een dergelijke eigen exploitatie zouden gelden.

Geld

"Ik kan niet ontkennen dat geld een belangrijke rol speelt in de uiteindelijke keuze van de partner. Daarnaast is zeker ook de kwaliteit van het programma, de ideeën over vernieuwing en innovatie, als ook de promotie en de marketing van de zender van belang voor de weging van alle biedingen", zegt Tielbeke.

Gemorrel aan een instituut

RTL Nederland is bang dat door de voorgestelde verplaatsing van de samenvattingen van de eredivisiewedstrijden op zondag van 19.00 uur naar 20.00 uur, te veel wordt 'gemorreld aan een instituut'. Woordvoerder Jaap Paulsen snapt wel wat de Eredivisie CV wil. "Met het verplaatsen van de samenvatting krijg je wat meer ruimte voor liveverslagen. Dat zou kunnen. Het is wellicht leuk, maar aan de andere kant is zondagavond 19.00 uur voor veel kijkers een instituut en als je daaraan gaat morrelen, kan dat wel eens veel protest geven.".

Wegdrijft

RTL ziet 19.00 uur als laagdrempelig om in anderhalf uur helemaal bij te zijn wat betreft voetbal, zonder dat je live televisie volgt. "In ieder geval hopen we niet dat deze beslissing het grote publiek wegdrijft van de televisie. De tijd zal het leren", aldus Paulsen. De Wedstrijden bij RTL 4 trekt nu op zondagavond gemiddeld ruim 2 miljoen kijkers.

Risicovol

Ook mediadirecteur Jan de Jong van de NOS vindt het risicovol om de samenvattingen te verplaatsen naar 20.00 uur. "Dat is nogal wat. Je breekt met een traditie en je komt met de samenvattingen in een open terrein terecht; je gaat concurreren met succesvolle programma's als Boer zoekt Vrouw en Peter R. de Vries. Ik sluit niet uit dat je door de verhuizing kijkers gaat verliezen, onder wie vrouwen en jeugdige kijkers", aldus De Jong.

 

Bron: RTL nieuws

 

 

Waarom is voetbal van iedereen?


Met het inmiddels legendarische 'we gaan iets nieuws doen' begon enkele jaren geleden het Sport7 drama. De commerciëlen beloofden de clubs uit het betaalde voetbal gouden bergen, maar na slechts enkele maanden was de zeepbel gesprongen en stond een groot deel van de clubs aan de rand van een financiële afgrond. Hiervoor kunnen we Sport7 en de KNVB bedanken. Dankzij vele kunstgrepen door de clubs en gemeenten, zijn deze in nood geraakte betaald voetbal organisaties in leven gehouden met publiek geld.

Slechts enkele jaren laten begon het feest opnieuw. Ditmaal werd het spel georganiseerd en geregisseerd door TV miljonair John de Mol. Het Talpa televisie drama zorgde er uiteindelijk voor dat de eredivisie rechten nog voor het begin van dit seizoen overgingen naar het grote RTL. Het RTL dat al 2 seizoenen iedere vrijdagavond de voetballiefhebber mocht verwennen met de live dieptepunten van het Nederlandse eredivisie voetbal. Deze vrijdagavond-wedstrijden tonen al 2 jaar aan dat het Nederlandse voetbal zich over de gehele breedte niet leent voor 'live'-registratie. Daar zit de Nederlandse voetbal kijker niet op te wachten.

Na twee keer een dergelijke miskleun te hebben meegemaakt zou je als verstandig mens denken dat de Nederlandse voetbalclubs, verenigd in de ECV (Eredivisie Commanditaire Vennootschap), inmiddels door schade en schade wijs geworden zijn. Niets is minder waar, want opnieuw melden zich financiële luchtfietsers die de zogenaamde kip met de gouden eieren aan de ECV komen presenteren. Volgens deze luchtkasteelheren haalt het Nederlandse betaalde voetbal te weinig geld uit de markt van de 'live' wedstrijden. Daar waar in de landen om ons heen deze 'live-rechten' het meeste geld opbrengen, zijn deze in Nederland slechts een fractie waard van de rechten van de samenvattingen. En daar gaat het nu om: de samenvattingen van het Nederlandse eredivisievoetbal zijn een door de consument verworven recht! De traditie van het voetbal om 7 uur op zondagavond wordt van generatie op generatie doorgegeven en het zogenaamde 'met het bord op schoot' behoort net zo goed tot het Nederlandse cultuurgoed als Prinsjesdag en de Elfstedentocht.

De nieuwste generatie commerciële voetbal-luchtfietsers meent te moeten tornen aan deze oerhollandse traditie. In de strijd om zoveel mogelijk geld te halen uit het veilen van de voetbalrechten vinden de clubs dat de Nederlandse fan moet gaan betalen voor het kijken naar de beelden van de Nederlandse eredivisie. Maar vanuit de op dit moment heersende Nederlandse kijkcultuur zijn de samenvattingen veel belangrijker dan de 'live-uitzendingen'. Hoe wil de Eredivisie CV dan bereiken dat wij (de voetbalkijkers) toch gaan betalen voor onze portie voetbal? Door het verplaatsen van de samenvattingen van de eredivisie van 7 uur 's avonds naar laat op de avond en het inkorten van dezelfde samenvattingen naar 2 minuten per wedstrijd wil men als het ware de kijker dwingen het 'live-voetbal' te gaan kopen. En dat is nu juist ons grootste bezwaar.

De Nederlandse burger betaalt al een ontzettend groot deel mee aan het mogelijk maken van betaald voetbal in ons land. Denk maar eens aan de enorme kosten van politie-inzet rondom de wedstrijden. Ook de diverse reddingsoperaties van gemeenten voor de clubs zijn betaald uit algemene publieke middelen. Alleen dit al geeft de Nederlandse kijker het recht om tot in lengte van dagen de samenvattingen op het open net 's avonds om 7 uur te kunnen kijken. Help ons mee deze oer-Nederlandse traditie in leven te houden !!!

Hoe kunt u meedoen? Het is belangrijk dat wij de Nederlandse kijkers, voordat de veiling van de rechten begint, onze stem laten horen. Dit is de enige manier om de ECV te laten zien dat de mening van de supporters niet zo maar aan de kant kan worden geschoven. Door je te registreren via deze website laat je merken aan de ECV dat je het zat bent. Wij bundelen al deze proteststemmen en zullen deze aanbieden aan de ECV om op deze manier te laten zien dat honderdduizenden Nederlanders zich niet laten dwingen tot het kopen van iets waar ze gewoon recht op hebben. Dit zal hopelijk ook leiden tot het feit dat de potentiele kopers van de rechten zullen gaan inzien dat je de mening van deze grote groep mensen niet kunt negeren. Registreer je dus nu en steun ons protest tegen de oprukkende commercie binnen het voetbal en help ons de samenvattingen op zondag om 7 uur te behouden

 

protesteer red de samenvattingen eredivisie voetbal

 


Bron: http://www.voetbalisvaniedereen.nl/index.php

 

10-03-08.Tot zover de berichgeving over voetbal en commercie.

 

 

Engelse supporters in actie tegen extra internationale competie

 

No to game 39

The Premier League have gone too far with their proposals to invent an extra fixture to be played abroad – and the time for football fans to stand up and be counted has arrived.

If you oppose this outrageous desecration of the national game, we strongly urge you to read the text in the window on the right hand side of this page, fill in the form beneath it, read the instructions underneath and click the "Add my name button". Please pay particular attention to the e-mail verification process – it is important that the people responsible for making this decision know the real level of anger and opposition it has caused. We want as many people as possible to sign up and add their name. Everyone who does will receive an email confirming that they're part of the campaign and an email on your behalf will be fired off to the FA Premier League as well as all 20 FAPL clubs, leaving them in no doubt about the strength of feeling on this issue. A full list of the e-mail addresses we are sending to can be found further down this page, we encourage as many fellow fans as possible to personally contact your club too. In addition to this petition the Football Supporters' Federation are planning ways we can help fans to organise protests at each of the 20 Premier League grounds. If you would like to be involved in the NO TO GAM£ 39 supporters' action, please e-mail [email protected] stating the club you support and any ideas you have or suggestions you can make. And don't just leave it there – you must know dozens of people who feel the same way about this. So spread the word, email them and tell them about the campaign, and make sure they get signed up too. Fans are the most important people in football. We have to make sure our voice is heard.

Teken hier>>>TEKEN DE PETITIE

 

 

Kaartjes Euro 2008 voor supporters?

 

 

 

Het lukt de organisatoren van EK's en WK's maar niet om een kaartverkoopsysteem te bedenken waardoor het voor voetbalsupporters eenvoudiger wordt om aan kaartjes te komen. Elke keer weer is de verkoop zo geregeld dat het onvermijdelijk wordt dat veel kaartjes op de zwarte markt verkocht gaan worden. Ook de prijzen van die kaartjes zullen bij de Euro 2008 schandalig hoog worden, eenvoudig omdat je op een normale manier nauwelijks aan de juiste kaartjes kan komen. Ondanks herhaald aandringen van de fanambassades, verenigd in de FSI, om bij EK en WK de kaartjes pas in de verkoop te doen als bekend is welke landen spelen en in welke stadions, werden ook nu weer vooraf duizenden kaarten via internet verkocht. Een echte supporter wil toch graag kaartjes hebben voor de wedstrijden van zijn land. Dat is nu nog onbekend, dus veel van de kaarten die via internet worden verkocht komen in handen van ticketbureaus die ze straks tegen woekerprijzen op de markt brengen. Telkens weer zeggen UEFA en FIFA dat ze hard zullen optreden tegen dit soort kaartenhandel, maar ondertussen zorgen ze zelf voor een bloeiende zwarte handel door een ticketsysteem te hanteren dat niet kan functioneren zonder zwarte handel. Bijkomend probleem is dat de supporter die, uit pure noodzaak, via ticketbureaus zijn kaartje koopt, het risico loopt niet toegelaten te worden in de stadions omdat niet de juiste naam op het kaartje staat; of, nog erger, te worden gearresteerd omdat het betreffende kaartje als verloren of gestolen in de computer staat. Wij van fanambassade Nederland, gaan niet zover om supporters aan te raden dan maar geen kaarten te kopen via de ticketbureaus of via e-bay of markplaats. Want dat betekent dat je weinig kans maakt op een kaartje. We zullen wel blijven protesteren tegen de schandalige manier waarop de EK en WK organisatoren telkens weer met supporters omgaan en de slechte manier waarop ze de ticketverkoop regelen. Natuurlijk begrijpen we dat voor minder interessante wedstrijden anders minder kaartjes verkocht zouden worden. Maar moet alles dan altijd alleen maar om geld verdienen draaien? Mogen we onderhand ook weer eens normaal van ons voetbal genieten zonder dat we bang moeten zijn om opgepakt te worden of al ons spaargeld kwijt te zijn? Helaas zal het voor de fanamabassade ter plekke in 2008 weer dagelijks werk zijn om de problemen als gevolg van een falend ticketsysteem op te lossen. En waarschijnlijk zal ook deze keer weer een internationale actie nodig zijn zoals de actie "tickets for fans, not for sponsors" bij de WK in Duitsland.

 

  Voetbalwet?                                       

 

Het ziet ernaar uit dat we ook in Nederland binnenkort een Voetbalwet hebben. Opgestuwd door de verontwaardiging van het volk over supportersrellen, die altijd kunnen rekenen op meer dan ruime media-aandacht,  roept nu ook een meerderheid in de Tweede Kamer om een voetbalwet naar Engels voorbeeld. Niet gestoord door een te grote kennis van de Engelse werkelijkheid werd als belangrijk argument genoemd dat met zo'n voetbalwet supporters met een stadionverbod verplicht worden zich bij elke wedstrijd te melden. Zo kunnen ze ook geen rotzooi trappen, want ze zitten dan gedurende de wedstrijd op het politiebureau. Bij navraag in Engeland bleek dat daar zeer snel het idee van de meldingsplicht is losgelaten. De politie daar had geen zin om de meer dan 3000 stadionverboden, verspreid over het hele land, op te vangen in hun politiebureaus. Wil je namelijk voorkomen dat de hooligans zich misdragen, dan moet je niet alleen zorgen dat ze bij wedstrijden van hun eigen club van de straat zijn, maar ook bij die van alle andere clubs; dat is dus zo'n 4 tot 5 dagen per week. En elke keer moet er personeel op het bureau aanwezig zijn als oppas gedurende 2 uur voor, tot 1 uur na de wedstrijd. Zo'n 5 uur per dag dus. De Engelse politie was best bereid om daaraan mee te werken als de regering zou zorgen voor honderden extra politiemensen voor deze oppasdienst. Besloten werd om dit onrealistische deel te laten vallen. Wat overbleef van de meldingsplicht in de voetbalwet was het deel waarbij notoire lastpakken bij internationale wedstrijden van het Engelse team buiten Engeland, hun paspoort in moeten leveren tot de wedstrijd of het toernooi voorbij is. Dat scheelt in ieder geval in het aantal incidenten waarbij de buitenlandse pers hun vooroordeel over Engelse voetbalsupporters bevestigd zien worden. Maar in Nederland gaan we vrolijk verder met het ontwerp van een nieuwe voetbalwet naar het model dat de KNVB alvast heeft opgesteld. Vooruitlopend op de invoering van die wet heeft de KNVB aangekondigd proeven te nemen met biometrische herkenning: vingerafdrukken en iris-scans worden in de proefsituaties van alle supporters gevraagd om zo de stadionverboden met geavanceerde apparatuur er bij de poort uit te kunnen halen. En we hadden toch al  het één en ander aan maatregelen om supporters aan te kunnen pakken: videocamera’s in en rond de stadions, elektronische toegangscontrole, verplichte uitkaarten, verplichte combi’s, pasfoto’s op de seizoenkaart, registratie van persoonsgegevens van alle seizoenkaarthouders, het opslaan van alle gegevens van (potentieel) lastige supporters door het CIV, inhuren van veiligheidsbedrijven bij wedstrijden, inzet extra politie en ME bij wedstrijden, meereizende stewards en politie bij uitwedstrijden, het voetbalvolgsysteem, politieproject “hooligans in beeld” (waarbij supporters die zich misdragen hebben de hele week door de politie worden gevolgd), het scannen van de web-sites van supportersgroepen, volgen en opslaan van msn-teksten van potentieel lastige supporters, afluisteren van de mobiele telefoons, opslaan van mobiele telefoonnummers die rond een incident vanaf die omgeving hebben gebeld, enz.,enz. En dan heb ik het nog niet over de veiligheidscommissies in de voetbalsteden en bij de clubs, het landelijk Audit-team, de afdeling veiligheid van de KNVB, de Kamercommissie, de interdepartementale commissies, en de vele internationale commissies en politieteams. Ik wil niet weten wat dit allemaal kost, maar het zijn vele tientallen miljoenen per jaar.

              

De kosten van al deze maatregelen staan in geen verhouding meer tot de ernst van het probleem. Het aantal stadionverboden op dit moment is gemiddeld nog geen 25 per club, waarbij sommige clubs wat meer en andere clubs helemaal geen stadionverboden hebben. Ik kan me voorstellen dat bij de grote clubs met een landelijke aanhang (Ajax, Feyenoord en PSV) deze lastige supporters niet altijd met naam en toenaam bekend zijn, maar bij alle andere clubs kent men hun pappenheimers wel. Daar heb je al die maatregelen niet voor nodig. Die supporters kunnen gewoon worden aangesproken als ze iets doen wat niet mag en als ze dan niet luisteren zet je ze buiten of pak je ze op.

In tegenstelling tot echte criminelen of terroristen, zijn voetbalsupporters elke week te vinden in het stadion. Ze hebben een seizoenkaart en de meeste zitten van hun 12e tot hun dood bij hun club. Van anonimiteit is geen sprake en bovendien zijn de momenten dat ze zich kunnen misdragen exact bekend: op de dag dat hun club speelt. Ook de plaats is bekend: de stad en het stadion waar de wedstrijd plaats vindt. Makkelijker kan je het niet hebben. Als er zoveel informatie zou zijn over een voorgenomen bankoverval zouden de overvallers geen schijn van kans hebben. Ondertussen wordt het voetbal volledig verziekt door deze overdreven aandacht voor die 1510 (CIV jaarverslag 2006-2007) lastpakken. De vele duizenden voetbalfans worden wekelijks gepest en getreiterd met een scala aan vervelende en vernederende maatregelen en regels waardoor het genieten van een voetbalwedstrijd van hun club soms een ware beproeving wordt.

Het kan anders: in Engeland en in Duitsland, die een aantal jaren geleden toch echt een ernstig hooligan probleem hadden, is de sfeer rond voetbal opmerkelijk positief geworden. Wie wel eens een wedstrijd bij bijvoorbeeld Schalke heeft bezocht weet hoe gezellig en relaxed een voetbalwedstrijd kan zijn. En dat komt niet omdat de straffen hoger en de aanpak zoveel harder is. Als je het aan een bestuurder van Schalke vraagt wijst hij op het feit dat de supporters op een positieve manier bij de club betrokken zijn; serieus genomen worden en via het eigen fan-project een stevige inbreng hebben in zowel het supportersbeleid als in de vele nevenactiviteiten van de club. Bij de UEFA-cup finale Feyenoord – Borussia Dortmund sprak de voorzitter van Borussia zijn verwondering uit over de spastische manier waarop in Nederland nog steeds op supporters wordt gereageerd: “wij hebben al lang geen problemen meer met onze supporters; maar wij hebben ook bij alle clubs fan-projecten waardoor de supporters op positieve wijze bij het voetbal betrokken zijn.” 

Wordt het niet eens tijd dat we ook in Nederland de heilloze weg van maatregelen en regels gebaseerd op angst voor ‘de supporter’ verlaten? Dat we stoppen met die waanzin en onze tijd en geld besteden aan belangrijker zaken? Dat we voetbalsupporters weer als normale mensen gaan behandelen en de positieve kanten meer belichten? Dat er gewerkt wordt aan een normale communicatie tussen club en supporters? En dat we dat handjevol lastige jongens eens gewoon direct aanspreken op hun daden in plaats van het hele voetbal tot een proeftuintje voor terreurbestrijding te maken?

 

       

 

Bron: de-partij.nl

 

 

Supporters weer op eerste plaats in het betaald voetbal

 

 

Voetbalsupporters-NL, de Nederlandse tak van Football Supporters International (FSI), zet zich in voor de belangen van alle supporters. In dit seizoen richten we ons speciaal op het terugbrengen van het betaald voetbal bij de supporters. Het moet afgelopen zijn met de commerciële rotzooi die supporters in toenemende mate over zich heen krijgen. Op TV moet weer gewoon voetbal te zien zijn, zonder reclame tussendoor. Op WK of EK moeten stadions weer voor minstens 80% gevuld zijn met supporters van de spelende landen. Dus geen meerderheid van als Zuid-Amerikaan of Afrikaan verklede Duitsers. Geen 70% van de plaatsen voor de sponsors. Geen grote tv-schermen op pleinen met hoge hekken eromheen en volgeplempt met sponsorkramen en merchandising. En bij de clubs moet het afgelopen zijn met de grote hoeveelheid – soms waanzinnige - maatregelen om dat handjevol lastige jongens in toom te houden. Supporters zijn de spil van het betaald voetbal. Spelers en bestuurders komen en gaan. De club wordt gevormd en gemaakt door de supporters die er staan vanaf hun vroegste jaren tot hun dood. Zonder deze supporters geen club, geen "exposure" voor de sponsors, geen miljoenenpubliek over de hele wereld. Zonder supporters geen betaald voetbal. Voetbal is van de supporters. De clubs zijn van de supporters. En dat moet onderhand weer duidelijk worden. Niet de commerciële belangen staan voorop, maar het belang van de mensen om wie het gaat en met wie het allemaal begon: de supporter en voetballiefhebber.

Daarom zal Voetbalsupporters-NL dit seizoen komen met kritiek op de manier waarop het nu geregeld is. Maar ook met concrete voorstellen hoe het anders kan. En met acties als dat nodig is. Voetbalsupporters-NL werkt op een aantal gebieden samen met de SOVS of ondersteunt acties van de SOVS. Maar we zijn ook actief in de Raad van Europa en in de FSI, waarin we samen met organisaties uit Engeland, Italië, Duitsland, Tsjechië, Frankrijk en Zwitserland internationale supporters-acties organiseren.

Hou daarom deze site in de gaten. Niet voor verhalen over het voetbal zelf, want daarvoor zijn er al meer dan genoeg sites. Maar voor alles wat van belang is voor de voetbalsupporter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zwitserland - FP Basel

 

 

Zwitserland - FaCH

 

 

Wie wij zijn 

 

 

Euro 2004 

 

 

WK 2006

 

 

   FSI English site 1

 

 

   FSI English site 2

 

 

 

                Het weer

 

 

 

Google

 

Nedstat Basic - Free web site statistics