home

Nieuws

 Speelsteden

Fan-ambassades

De fans

De FSI

 

Tickets

Stadions

Stadsplattegronden en wegenkaarten

Fanzones

Campings

B&B, hotels, huizen 

Jeugd hotels 

Eten & drinken

Vervoer

Ambassades

Internet Cafes 

EURO 2008

  

   CONTACT

 

 

 

EK 2008

Zwitserland en Oostenrijk

 

Deze site is gemaakt voor en door Nederlandse voetbalsupporters. De site bevat belangrijke informatie voor alle supporters die naar de EK 2008 gaan, zoals waar de goede cafés zijn, de goedkope slaapplaatsen, of en hoe er nog kaarten te koop zijn, over het vervoer, waar de Oranjepleinen komen, regels en wetten, de laatste info uit de speelsteden en nog veel meer.

 

Prijs EK kaarten tussen 45 en 550 euro

 

BASEL - De prijs van de kaarten voor het Europees kampioenschap voetbal volgend jaar in Oostenrijk en Zwitserland ligt tussen de 45 en 550 euro. Dat is donderdag bij het begin van de eerste verkoopfase bekend geworden.

De fans moeten voor een kaart voor een groepswedstrijd tenminste 45 euro betalen. Een toegangsbewijs voor de finale kost 550 euro. In de eerste fase zijn donderdag 330.000 tickets in de verkoop gegaan. Die kunnen deze maand via www.euro2008.com worden besteld.

 

EK organisatie: hardleers of corrupt?

 

Het lukt de organisatoren van EK's en WK's maar niet om een kaartverkoopsysteem te bedenken waardoor het voor voetbalsupporters eenvoudiger wordt om aan kaartjes te komen. Elke keer weer is de verkoop zo geregeld dat het onvermijdelijk wordt dat veel kaartjes op de zwarte markt verkocht gaan worden. Ook de prijzen van die kaartjes zullen bij de Euro 2008 schandalig hoog worden, eenvoudig omdat je op een normale manier nauwelijks aan de juiste kaartjes kan komen. Ondanks herhaald aandringen van de fanambassades, verenigd in de FSI, om bij EK en WK de kaartjes pas in de verkoop te doen als bekend is welke landen spelen en in welke stadions, worden ook nu weer vooraf duizenden kaarten via internet verkocht. Een echte supporter wil toch graag kaartjes hebben voor de wedstrijden van zijn land. Dat is nu nog onbekend, dus veel van de kaarten die via internet worden verkocht komen in handen van ticketbureaus die ze straks tegen woekerprijzen op de markt brengen. Telkens weer zeggen UEFA en FIFA dat ze hard zullen optreden tegen dit soort kaartenhandel, maar ondertussen zorgen ze zelf voor een bloeiende zwarte handel door een ticketsysteem te hanteren dat niet kan functioneren zonder zwarte handel. Bijkomend probleem is dat de supporter die, uit pure noodzaak, via ticketbureaus zijn kaartje koopt, het risico loopt niet toegelaten te worden in de stadions omdat niet de juiste naam op het kaartje staat; of, nog erger, te worden gearresteerd omdat het betreffende kaartje als verloren of gestolen in de computer staat. Wij van fanambassade Nederland, gaan niet zover om supporters aan te raden dan maar geen kaarten te kopen via de ticketbureaus of via e-bay of markplaats. Want dat betekent dat je weinig kans maakt op een kaartje. We zullen wel blijven protesteren tegen de schandalige manier waarop de EK en WK organisatoren telkens weer met supporters omgaan en de slechte manier waarop ze de ticketverkoop regelen. Natuurlijk begrijpen we dat voor minder interessante wedstrijden anders minder kaartjes verkocht zouden worden. Maar moet alles dan altijd alleen maar om geld verdienen draaien? Mogen we onderhand ook weer eens normaal van ons voetbal genieten zonder dat we bang moeten zijn om opgepakt te worden of al ons spaargeld kwijt te zijn? Helaas zal het voor de fanamabassade ter plekke in 2008 weer dagelijks werk zijn om de problemen als gevolg van een falend ticketsysteem op te lossen. En waarschijnlijk zal ook deze keer weer een internationale actie nodig zijn zoals de actie "tickets for fans, not for sponsors" bij de WK in Duitsland.

 

 

TIPS AAN ALLE SUPPORTERS

 

Belangrijk bericht voor degenen die naar de Euro 2008 gaan om een wedstrijd van het EK bij te wonen, of zonder kaartje de EK-sfeer in één van de speelsteden willen beleven:

Ook al ben je goed voorbereid en blijf je voorzichtig, er kan van alles mis gaan. Veel voorkomend zijn berovingen en diefstal van kaartjes, creditcards en portemonnees. Het is een hoop gedoe om aangifte te doen bij de politie, je creditcards te blokkeren, uit te vinden wat je nog kan doen als je kaartje gestolen is, etc.

Om je zoveel mogelijk te helpen is daarom de Nederlandse fan ambassade ter plekke. De fan ambassade is onderdeel van de Europese organisatie Football Supporters International: een niet commerciële organisatie van fans, voor fans.

 

TIP 1: maak een fotokopie van je ticket en neem dat mee naar het stadion. Als je ticket onverhoopt gestolen wordt kan je in ieder geval laten zien dat je een ticket had en op welke stoel je hoort te zitten. Mogelijk mag je het stadion dan nog in als de stoel langer dan een kwartier niet bezet wordt.

 

TIP 2: hou je ticket dicht op je lijf tot het moment dat je bij het tourniquet bent. Er staan vaak kaartjesdieven ( in het oranje gekleed) met jou in de rij en die grissen jouw ticket zo uit je handen.

 

TIP 3: het is vaak niet mogelijk om bij een EK zonder ID, geld of creditcard te gaan feesten. Zorg daarom dat je die spullen in ieder geval zo op je lijf draagt dat het erg moeilijk is om ze te stelen.

 

Er kunnen zich ook andere problemen voordoen, bijvoorbeeld met kaartjes die volgens de veiligheidsmensen bij het stadion ongeldig zijn. Daar sta je dan zonder kaartje voor de ingang. Een grotere ramp is haast niet te bedenken. De fanambassade geeft daarom het volgende persbericht uit:

 

Persbericht:

Oranje supporters die kaarten hebben gekocht via internet, een ticketbureau of  via kennissen, lopen volgens berichten de kans dat zij het stadion niet inkomen. Als blijkt dat het kaarten zijn die niet op de naam staan van degene die het stadion in wil, kan de EK organisatie bij de toegang tot het stadion besluiten om het kaartje in te nemen. In dat geval kan de supporter niet naar binnen en heeft hij - vaak vele honderden - euro's voor niets betaald. Ook al denk je dat je in je recht staat en te goeder trouw bent, je bent je kaartje kwijt en hebt geen enkel bewijs dat je ooit zo'n kaartje gehad hebt. Achteraf protesteren of de EK organisatie aanklagen heeft dan weinig zin.

 

De Nederlandse Fanambassade vindt dat iedere burger, dus ook een supporter, de mogelijkheid moet hebben om te protesteren tegen in zijn ogen onrechtmatig handelen. De fanambassade heeft er daarom bij  de EK organisatie op aangedrongen om niet de fans te straffen die een kaartje hebben gekocht dat ongeldig blijkt te zijn, maar de handelaren en verkopers van het kaartje te pakken. In het geval dat de EK organisatie dit voorstel naast zich neer legt moet de supporter in ieder geval een bewijs krijgen van de EK organisatie, dat zijn kaartje is ingenomen. Met alle gegevens die op het kaartje staan. Alleen dan kan de betreffende supporter achteraf alsnog een klacht indienen.

 

De EK organisatie reageert vooralsnog afhoudend. Er zou weinig tijd meer zijn om dit goed te organiseren. De EK organisatie wijst erop dat er bij alle stadions kantoortjes zijn waar supporters, wiens kaartje is ingenomen, zich kunnen melden. Of je dan een bewijs meekrijgt dat je je kaartje in moet leveren is niet duidelijk. De fanambassade, die in Zwitserland en Oostenrijk ter plekke aanwezig is, roept supporters daarom op in zo'n geval het fanambassade alarmnummer te bellen: *31 650 28 55 00. Iemand van de fanambassade zal dan persoonlijk naar het kantoortje komen om de supporter bij te staan.

 

Ook voor andere noodgevallen, zoals diefstal van portemonnee of creditcard, verloren of gestolen kaartjes, aanhouding of kleine ongevallen kan het alarmnummer van de fan ambassade gebeld worden. De fan ambassade is in Zwitserland en Oostenrijk vanaf begin juni tot twee dagen nadat Nederland kampioen is geworden of is uitgeschakeld.

 

Fan Ambassade Nederland

 

 

 

CAMPINGS

ROUTE NAAR HET STADION

OMWISSELPUNT VOUCHERS S.C.O.

DOCUMENTEN KWIJT OF GESTOLEN?

TICKETS:
We
adviseren iedereen een kopie te maken van het wedstrijdkaartje. Dit kan in de fanambassade. Als je ticket wordt gestolen of je bent het kwijt, dan kunnen we met behulp van je paspoort bij het ticketpoint proberen een oplossing te vinden. Het ticket moet dan natuurlijk wel op jouw naam staan.

Berg je tickets altijd goed op, en haal ze pas tevoorschijn vlak voor je aan de beurt bent bij de kaartcontrole. Als je ticket op het laatste moment wordt gestolen, dan is er geen mogelijkheid om nog het stadion in te komen.

PASPOORTEN/DOCUMENTEN:
In alle speelsteden is een team van het Nederlands consulaat aanwezig om supporters direct met ambassadezaken te helpen. Zo kunnen zij zorgen voor een 'noodpaspoort', dat bijvoorbeeld zeer goed van pas kan komen als je je kaartjes nog moet omwisselen. De Fanambassade staat in direct contact met dit team van het consulaat.

VERVOER NAAR HET STADION

OVERZICHT VAN CAMPINGS  

 

Oranje nieuws

 

 

* 

 

* 

 

 

 

 

 

 Het hele toernooischema         Alle wedstrijden en uitslagen        

* Scorebord.                                Kaarten

 

 

Wedstrijdschema, speelsteden en tijden.

 

 

 

 

 

 

 

Wenen

 

 

Klagenfurt

 

 

Salzburg

 

 

Innsbruck

 

 

Zurich

 

 

Basel

 

 

Bern

 

 

Geneve

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedstat Basic - Free web site statistics